Sosyal Göz BT Haber'de

13.04.2015 haber

Sosyal Göz sizi analiz ediyor

Soayl medya analiz platformumuz Sosyal Göz’ün önemi ile ilgili haberimiz BT Haber’de yer aldı.

Mantis Yazılım, genel seçimlerle ilgili olarak milyonlarca mesajı büyük veri işleme teknikleri kullanarak analiz etti ve sonuçları infografik olarak BThaber ile paylaştı.

Sosyal medyayı doğru analiz edip doğru anlayıp doğru yorumlayan ve uygun stratejileri geliştirebilen kurumlar önümüzdeki yıllarda bir adım önde olacak.

Hacettepe Teknokent’te faaliyet gösteren Mantis Yazılım’ın Genel Müdürü Dr. Güven Köse, sosyal medyayı doğru analiz edip doğru anlayıp doğru yorumlayan ve uygun stratejileri geliştirebilen kişi, kurum ya da ülkelerin önümüzdeki yıllarda bir adım önde olacağının altını çizdi. Mantis Yazılım firması tarafından geliştirilen ‘Sosyal Göz’ yazılımının kişi ve kurumlar için sosyal medyaya yeni bir pencere açtığına vurgu yapan Dr. Güven Köse, sosyal medya kullanımının hızla artmasıyla birlikte bu mecralardaki verilerin hem kurumlar hem de kişiler için çok önemli bir bilgi kaynağı haline geldiğini kaydetti. Köse, “Günümüzde kişi ve kurumların itibar ve marka değerlerini çoğunlukla internet ve sosyal medya üzerindeki olumlu, olumsuz mesajlar, haber ya da yorumlar belirliyor. Eğer sosyal medya üzerindeki görünümünüzü izleyip siz kontrol etmiyorsanız bunu sizin yerinize başkaları yapıyor ve bu çoğu zaman sizin adınıza negatif bir algı oluşturulması anlamına geliyor. Bu bağlamda uzun yıllardır arama teknolojileri üzerinde çalışmakta olan firmamız, sosyal medya analizi yapan ürünler arasında fark yaratacak yeni bir ürün yaratma motivasyonu ile Sosyal Göz (www.sosyalgoz.com) yazılımını geliştirdi” dedi. Haberin ayrıntılarına BT Haber web sayfasından erişebilirsiniz.